SCENES seminarium dag 1

Den här veckan är ers PL på SCENES seminarium i Kantersteg, Schweiz.

Att ta sig till Kandersteg gick lätt. Visserligen försökte isläningarna med lite aska, SJ/SL försökte med lite pendeltågsstrul och Kastrups flygplats hade tappat all radiokommunikation så flyget blev försenat, men sånt löser sig. Zürich flygplats heter f.ö. inte Zürich utan Zürich Flughafen och det löste sig också bra. Jag såg en stor affisch på flygplatsen med reklam för DJ Bobo (!) men nu är det tyvärr så att inne på flygplatsen där gillar de inte riktigt kameror.

Cyklar påbjudna på lokaltågen i Schweiz
Cyklar påbjudna på lokaltågen i Schweiz

Väl framme i Kandersteg mötte personalen på scoutcentret upp med bussen och chafför var Hannes A!

Med mig har jag vår Vässarö banner, Vässarö information, speciell flyer för Vässarö 2011 och World Scout Jamboree och så lite mat till den internationella aftonen. Dessutom har jag med min lilla voicerecorder så med lite tur kommer jag kunna lägga upp delar av seminariumet som en podcast. Det finns dock en risk att ljudkvalitén är för dålig, för seminariet är så stort att vi måste vara i det nya huset och där i den stora hallen är det ett fruktansvärt eko eftersom inga som helst ljuddämpande material är uppsatta än.

Klockan 18 bjöds det på middag och vid 19 började seminariet med lite introduktion, information och sociala lekar. Det är väldigt många trevliga deltagare, förutom arrangörerna är vi 30 scouter från de flesta hörn av världen. Costa Rica, Canada, Surinam, Indonesien, Spanien, UK, Irland, Danmark…

Receptionen
Receptionen
Kanderstegs nya hus i gråväder
Kanderstegs nya hus i gråväder

Kvällen slutade på Kanderstegvis på Les Alpes.

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.

2 thoughts on “SCENES seminarium dag 1”

Comments are closed.