CM 2011 day 2 – taxidermy

Det här är en updatering till CMC 2011 – dag 1

Fyra mil utanför Paris, på landsbygden i ett höstkallt slott med få väggutag och lite udda kuddar i sängarna vaknade vi upp till andra dagen av CMC. Förmiddagen ägnades åt temat branding och det var olika scoutcenter som presenterade hur de har gjort: KISK, UK Girl Guides hus, mfl. Det talades en del om hur man hanterar att scoutgästerna är väldigt periodiska och där emellan finns perioder med låg beläggning. Dagens roligaste promo-video var Norska Spejdernas gå vilse video.

När vi nu är inne på logotyper och grafisk design så vill jag tipsa om BA Magazine och Google Web fonts.

Så över till nånting helt annat. Första kafferastens taxidermy photo shot (Bonus länk: Crappy Taxidermy).

Jambville Taxidermy

På eftermiddagen inträffade det obligatoriska gruppfotot. Vi hade även activity session I & II. Bildspecial kommer lite senare för nu är det rätt många bilder att processa, men ett litet smakprov blir det.

Bamboo catapult
Teamwork är huvudsaken

Som litet extraprogram så gjorde vi en liten Jambville insats som gick ut på att städa upp lite i ett av ute-förråds-platserna och så hade engelsmännen ett lite intressant extrapass med primitiv matlagning, bildspecial kommer senare.

Kvällens sista punkt var My Centre, My Country och nu var det vår tur att ha monter. Lite accumulerad kunskap om att ha monter (fortsättning på SCENES erfarneheterna):
• Spotlight på montern
• Stå framför montenr, inte bakom
• Bonding är viktigare än material
• Ha mycket info om hur man blir volontär, först volontär, sedan kommer grupperna
• Ha förberedda bildspel
• Packa ner montern i en standard verktygslåda som vi kan återanvända.

Our center, our country

Ni som följt bloggandet från SCENES vet att det är utanför sessionerna, i alla små samtal som viktiga kontakter knyts och givande diskussioner förs. De samtalen börjar nu komma allt mer på kvällarna. Plus att vi börjat smida framtidsplaner jag inte tänkte avslöja riktigt än.

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.

One thought on “CM 2011 day 2 – taxidermy”

Comments are closed.