CMC 2011 day 1 – på resande fot med Ö-cheferna

Äntligen på resande fot igen, ut i Europa på möte med scouterna igen, närmare bestämt European Center Managers Conference (CMC). Att resa med ö-cheferna är att resa utan att man behöver ha så mycket koll. Biljetter, tider, bussar tåg. Allt löser sig. Flyget lyfte rån Arlanda 10:30 och ett gäng timmar senare möttes vi på den lilla lokala tågstationen av scoutcentret Jambvilles personal. Nånstans mellan start och mål han vi med att äta lunch på en restaurang i Paris som hade en ytterst märklig mat&sop hiss som gom rakt upp ur golvet vid ingången till restaurangen.

Jambville

CMC började med att vi fick vårt kit, rumsindelning och sen middag. Efter middagen hade vi först introduktion och gruppindelning, följt av att hälften av scoutcentren fick presentera sig i ett pass som kallades “My Centre, My Country”. En sak vi lärde oss denna kväll är att de Danska scoutcentren träffas två gånger om året och utbyter erfarneheter.

Förra året representerade jag Vässarö på SCENES seminariumet i Kandersteg och lite SCENES prat kommer det att bli, och precis som förra året som kommer det dagliga uppdateringar och så spelas en del av sessionerna in och kommer att finnas tillgängliga så småningom.

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.

One thought on “CMC 2011 day 1 – på resande fot med Ö-cheferna”

Comments are closed.