Midsommar 2012 – eftersnack

Sommar och sol-regn-sol, lugnet inför Boomerang 2012 och Kapellet i toppskick ljudmässigt, men visst kan vi toppa även denna midsommar?

Skogsröjet från föregående års midsommar var väldigt efterfrågat men visa omständigheter samt vädret gjorde att vi fick omplanera lite och flytta lördagens ute-event till fredagen och istället använda Volleybollplanen. Som vanligt går det på nolltid när vi skall flytta ljud och ljus, två tross på Gandalfs lyft blev till årets ljusrigg. Visst, det blev lite ljus och öppet på Volleybollplanen, men stora och små dansade för fullt ändå ända fram till midnattsmässan. Värt att notera är att dansbandspinnarna med vev gjorde sig bra och att vi behöver två par toppar till nästa midsommar för vi fick göra en rätt ful nödlösning.

Lördagen bjöd på blöt-väder så många åkte hem i förtid, vilket de inte skulle ha gjort för på kvällen blev det ett himla röj inne i Kapellet när Franz o co rockade loss bakom spelarna. Att köra lördagen i Kapellet har sin fördel för vi stör ingen även om vi kör länge. 00:30 kunde vi ha gått över till ett två timmars hårdare sett vilket borde provas nästa midsommar. Kanske att man skall göra ett lite större natt-event med inte bara musik utan andra galenskaper för alla pelikaner som sover sig igenom dagen. Cookie Challenge från 60DN är kanske är något att ta tag i?

Orkestern i ladan var verkligen bra men det var lite få som dansade. Bättre toppar utomhus borde införskaffas liksom att vi borde fixa iordning bättre ljus kring ladan så det syns att där är dans. Kanske lite lampor på snören?

Vildmarkscaféet blev riktigt bra och det såldes löjligt mycket kannelbulle-pinn-deg. Hattkåtan blev bra men i år kanske vi borde ha tagit upp den gamla utvärderingspunkten eld.i-ivarspis.

Stolphoppet och backklättringen saknades, men varför körde vi inte BSTT istället ?

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.