Bokningsläget 2011-05-19

Bokningar strömmar fortfarande in, mest problem är det med internationella grupper där info ofta saknas. Till vissa grupper har jag forarande ingen email att skicka bekräftelsen till. På delar av 60 Degrees North är det nu så mycket kårer att trapperspåren och sjöpassen börjar bli riktigt svåra att få till. Får vi bara gott om funk löser det sig nog, för nu börjar det närma sig distrikstlägers-storlek utan att vi har en distriktslägers-funk-stab.

Under delar av Home Hospitality har vi nu passerat den magiska gränsen 1000 deltagare med fet marginal. Faktum är att endast 46 av öns deltagare kommer förstå svenska dessa dagar.

Jag har fått en fråga från en kår som var med på Mareld 2011 som undrade om bekräftade bokningar verkligen gäller (vilket dom i praktiken inte gjorde på Mareld). Mareld lade hela sitt program själva utan programs inblandning. Sen fick program schemalägga om hela Marelds program vilket kostade Carolina och mig vår nattsömn, men det program som blev utgick från programs bokningspärm. I årut går vi inte bara efter bokningspärmen redan från start, vi har en förbättrad datoriserad pärm som gör samma jobb fast hjälper till att eliminera misstag. Som att man skriver en sak i pärmen och en annan på bekräftelsen. Sen kanske vissa utskrifter behöver finslipas. Om du inte redan läst om hur man tolkar sin bokningsbekräftelse, så gör det nu.

Ett förtydligande. Endast trapper och sjöpass bokas iförväg, resten bokas på ön. Har man önskat saker som sammarbetsgläntan mm så lägger vi in det som en preliminärbokning. Alla skall ha samma chans att komma med önskningar till dessa pass.

Följande kårer har nyligen fått bekräftelse:

  • Träkvista Sjöscoutkår
  • Matteus Wallinum
  • Gredebykyrkan
  • Örbyhus SMU
  • Sundbybergs Scoutkår
  • GVB (spårare)
  • 40th Greenwich Scout Troop
  • Scorpions Explorer Scout Unit

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.