Smedja

Det är regn och höstmörker över ön, eller så är det sommar och regnperiod. Kanske är det storläger och hantverk. Vad vi behöver i alla dessa lägen är en rejäl smedja och som tur är finns några modeller att inspireras av. Min favorit när det gäller själva konstruktionen av ässjan kommer från Neihaischen. Det är en slaggs patrull-konstruktion där man har flera städ samlade kring ett bord med en glödbädd per person.

GN_Staff_Seminar_2013-056-l
Smedja för en patrull

Hela smedjan skulle kunna byggas som en stor öppen takkonstruktion i skogsgläntan vid pelikanängen mitt emot traktor centralen. Det här med öppen stor takkonstruktion är lite klurigt. Dels handlar det om att en hel scoutavdelning skall gå in, dels handlar det om att kunna ha lokalen som stor grillkåta och dels så skulle man kunna bygga den så att den är båt- och vagns- förråd på vintern.

CMC2011_day_4-019-l
Grillning i stora grillhuset, Jambville

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.