Kom dansa med oss – 2014

En  vecka kvar till dansens högtid och ljusets höjdpunkt. Jag tänker på midsommar på ön. Just nu packar jag ihop all musikutrustning och funderar på hur vi skall dekorera allt i år. Extra mycket UV blir det i alla fall.

Midsommar2013-097-l

Midsommar är också en högtid som slits mellan att vara en familjehögtid, en vän-träff och ett tillfälle att möta nya bekantskaper. I den stora världen utanför ön så är det också ett tillfälle för överintag av alkohol i alla dess former. Som en parentens kan nämnas att för mig är midsommar på ön ett sätt att erbjuda ett reellt alkoholfritt alternativt föredömme, inte för att jag är nykterist på något sätt, men för att det är så lätt att göra det enkelt för sig och ha alkohol som huvudaktivitet. Vår väg är det man kallar “the road less travelled”.

Two roads diverged in a wood, and I—
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

 — Robert Frost, The Road not Taken

Det jag skulle vilja ändra på framöver är att göra det mer familjärt på Pelikan-ängen och klura ut hur man gör det ännu lättare att möta nya bekantskaper på ön. Midsommar på ön är en av årets höjdpunkter redan som det är, men varför nöja sig med det?

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.