Pionjärarbeten

Ge dina äventyrare och utmanare ett ordentligt projekt som kombinerar lärande via kroppen, kreativitet, konstnärlighet och naturkunskap – allt i ett. Gör ett pionjärarbete.

Vi på program har behållit mycket av förra årets distriktsläger Mysteriets väldigt populära aktivitet som vi nu vidareutvecklar. I år har vi följande att låna ut:

• Instruktionshäften och idé-häften
• Mängder med rep
• Stora slanor speciellt för stora byggen
• Dymlingsborrar
• Vid behov kan vi nog skaffa fram stålvajer och vagnar också.

Pionjärarbeten tar vid där lägerbyggnandet slutar och riktar sig framförallt till de kårer som är mer inriktade på lägerliv än camping. Att fälla träd och bygga med vad skogen ger är också omåttligt populärt bland scouter från andra länder som aldrig har den möjlighet vi har att fälla träd och bygga med det skogen ger.

Om din kår känner sig lite ovan med att bygga lägerkonstruktioner, börja med att ni bygger mer lägerbyggnationer i år.
Ofta är det just byggandet av det där speciella bordet, hamocken, lägerspisen, kokgropen eller kanske portalen som är det scouterna kommer ihåg. Eller sandgropen för den delen om man var på Jiingi.Det kan vara lite ont om bra tips i moderna scoutböcker, men bläddra lite i äldre litteratur så finns mängder med ritningar. De kårer som vågar bryta mönstret kan också prova och se om man kan boka pionjärarbetesguide hos program. Precis som med naturguidningen så är det inte alla veckor vi har tillgång till kunniga guider. För att komma igång med scouterna är det oftast bäst att jobba med bilder, så ett blädderblock eller en whiteboard i kårpackningen är ofta en bra hjälp.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.