Segling Stor båt

I Fladan finns möjlighet att komma ut på sjön, antingen i olika typer av segelbåtar eller i kanot.

Våra Stor-båtar går under namn som Torekov, Lots och Skeppsbåt. De flesta Stor-båtarna tar upp till sex deltagare utom Skeppsbåten som tar tio. Beroende på ålder och vana så är rekommenderade antalet deltagare i en båt lite olika.

Vår ambition är att alla som vill ska få minst ett sjöpass. Finns det möjlighetkan mer än ett sjöpass bli aktuellt. Vid dåligt väder kan vi tyvärr bli tvungna att med mycket kort varsel ställa in all sjöverksamhet. Då är det viktigt att gruppen har ett eget reservprogram att ta fram ur bakfickan. Det är inte säkert att ett ersättningspass kan ordnas, men vi försöker hjälpa till med det.

Till vårt förfogande har vi:

  • 1 tvåmastad skeppsbåt (10 pers)
  • 4 st patrullsegelbåtar av typ Torekov (max 6 pers/båt plus skeppare)
  • 4 st patrullsegelbåtar av typ Lots (6 pers/båt plus skeppare)
  • 4 st väderöjulle (3 pers/båt)
  • 20 optimistjollar (1 pers per båt)
  • 20 kanadensare (2 manna)
  • 2 kanadensare (16 manna)
  • material för flottbygge

Flytvästar finns åt alla, stora som små. Flytväst är obligatorisk och används av såväl sjöinstruktörer som gäster, oavsett ålder, både i båtar och på bryggor.

Storbåten Beata rors in till bryggan under ledning av sjöledaren
Patrullbåtar av typen Lots görs iordning för segling
Patrullbåt av typ Torekov eglar i Garpenkorridoren
Optimistjollar kvällsseglar i ytterfladan

Deltagare

Alla som kan simma 200 m.

Ledare

Varje grupp måste ha minst en ledare som ansvarar för ordningen i land och som ansvarar för ordningen i land och tar hand om deltagarna när de är klara med sjöverksamheten. Denna ledare måste var kvar i land hela passet. Om måste vara kvar i land hela passet. Om flera ledare deltar kan de i mån av plats i båtarna få följa med ut.

Tidsåtgång

Ett pass (2-21⁄2 tim); förmiddag 09.15 – 11.30, eftermiddag 14.00 – 16.30, kväll 18.30 – 21.00

Klädsel

De kan vara kallt på sjön, speciellt tidigt på sommaren, så ta på ordentligt med kläder. Regnställ kan också vara bra att ha!

Aktiviteter

Vi erbjuder också aktiviteter som tex seglingsorientering. Vi hjälper gärna till att, om möjligt, skräddarsy sjöpass i samband med hajk.