Planen vt 2009

My dad said a fool with a plan can beat a genius with no plan.

T Boone. Pickens. (ref)

Här är ett utkast till plan för kårens kommande sex månader. Planen fungerar utan fullbesatt styrelse. Jag vet eftersom jag själv varit ordförande. Det här är prioriterat:

  • Rekrytering
  • Sommarläger
  • Terminsstart och ledarbesättning

Rekrytering

Om vi tror på att det vi gör är rätt, då måste vi sprida det till fler. Om vi inte tror på scouting, då kan vi lägga av. Jag tror på scouting, så här är rekryteringsdelen av planen:

1. i början av april tas rekryteringsbrev, lärarbrev och rekryteringsaffisch fram. Det mesta materialet finns redan nerskrivet, det vi behöver är beslut om:

  • rekryteringsdatum – skolorna börjar 19:e augusti, veckan efter brukar scoutterminen börja, veckan efter det har vi brobyggning och veckan efter det värvning/rekrytering så ett rimligt datum är torsdagen den 10:e september 2009.
  • rekryteringstider
  • kontaktperson på utskick

2. I mitten på april måste allt gå till tryck. OBS. även om det är påsklov måste detta göras.

3. I början av maj kontaktas skolor (Årsta skolan, Skanskvarnsskolan och Årstadals skolan). Runt Kristihimelfärdshelgen går vi ut med utskicken och besöker eventuellt skolorna.

4. I slutet på augusti ser vi till att påminna om rekryteringsdagen med affischering i skolan, ungdomsgården och på tavlor runt om i Årsta

5. Ordentlig uppslutning på rekryteringsdagen. Föräldramöte inomhus, scoutmöte utomhus.

Sommarläger

Sommarläger är kärnan i scouting. I år ser det tunt ut i lägerledningen och tyvärr har vi få anmälda. Mer behöver göras. I värsta fall måste ett alternativt läger snabbt improviseras ihop.

  • Att tänka på: det bör gå ca fem scouter per ledare/förälder på lägret för att det skall gå smidigt. Saknas ledare måste vi försöka få med fler föräldrar.
  • Infrmationsmöte behöver hållas. Det finns ofta fler än man tror som önskar vet mer om lägret och om praktiska detaljer kring lägret.
  • Efter midsommar går landet på semester, så se till att vara klar med allt som behöver göras innan dess.

Terminsstart och ledarbesättning

Redan nu behöver vi ha en plan för höstens ledarbesättning på avdelningarna, för i sommar är det för sent att ta tag i frågan.

Steg 1 är att kalla till AL-samling om höstens ledarbesättningar. Runt 20:e april är ett bra datum. På AL-samlingen diskuteras ENDAST ledarbesättningsfrågan.

Förhandsinfo är att vi har ledare till senior och junior. Patrull hankar sig fram. Återstår två minioravdelningar. I samband med diskussionerna måste man se till att alla ledare har en lagom utmaning och utvecklas. Man måste vara öppen för omstuvningar i ledarpatrullerna och ny ledarkonstellationer.

Bonus

Hinns det med vore det bra om uppfarten till scoutgården blev asfalterad. Kontakta Sophie för lite mer bakgrundsinfo.

3 thoughts on “Planen vt 2009”

  1. Efter att ha pratat med Micke igår så kom vi fram till att första veckan i september är en bättre rekryteringsvecka, så jag får strax skriva om breven lite. Micke har sagt att han går ut i Skanskvarnsskolan och att han kan vara kontaktperson för rekryteringen. Återstår en person som tar sig an Årstaskolan och en som går ut i Årsta bergsskolan. Samt att trycka utskicken.

Comments are closed.