Vildmarksspåret – nya kontroll 3 byggs

Att ta fram nya program på Vässarö tar tid.

Förra förbundslägret för sjöscouter, Sjöstjärnan, så gjorde vi de första proven med Vildmarksspåret, sen dess har vi gjort en del förbättringar i allt från material till instruktioner och till att göra om kontroll 3. Det har tagit ända till kommande förbunds sjöscoutläger Mareld att få alla bitar att falla på plats, så för att fira det lite kommer här lite bilder.

Så här såg det ut i våras när Skalle-Per hjälper oss att sätta de bergögglor som behövdes för att bygga om kontroll 3. Bergögglorna behövs för att kunna surra en konstruktion ovanpå stenen.
I mitten av sommaren är vi äntligen på plats och börjar bygga konstruktionen på stenen och provar rörkonstruktionen på plats.
Tillslut några bilder på hur hela kontrollen fungerar nu när den är färdigställd. Erfarna scouter noterar nog att det kan finnas bättre sätt att organissera patrullen på än den som syns i bild…

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.