En relativt varm allhelgonahelg 2011

Tar man bilen från Stockholm mot Vässarö Allhelgonahelgen skall man överväga att ta vägen via Hallstavik, för längs den vägen mitt i skogsmörkret uppenbarar sig en kyrkogård som lyser magiskt av alla tända ljus.

Allhelgonahelgen 2011 innebar slutet på höstlovet och det populära ris-och-röj. När jag kom ut visade det sig att rätt mycket av det vi brukar göra under helgen redan var gjort. Övningar som tältleken och genomgång av alla stormkök.

På förmiddagen gick vi ut och tog in det sista på Vildmarksspåret, Trapperspåret samt BSTT. Rätt bra för en förmiddag. På eftermiddagen tog sig en expedition upp till norra ängarna och tog in det sista från sommarens äventyrarby. Jag hann med att laga avloppet under huste Nordan och så satte vi igång med städning av Lillgårn. Vi han  också med att titta på alla skogsarbetare som jobbade längst upp på östra ängarna där de förberedde sig för att slutliga elda upp den stora rishögen. Hattrouletten bakom Magasinet revs och hela Lillgårn tömdes på saker som inte trivs med frost.

Minkfällan sjönk visst

Andra saker som hanns med var att inventera repförrådet och diskbaljestatus, flytta en massa saker hit och dit.
På söndagen byggde vi en ny vattenvippa till sammarbetsgläntan och påbörjade reparationen av vildmarksspåret station 5. Eftersom vi åkte hem med sena båten hann vi med att städkolla/efterstäda en massa stugor och snabbstäda Kapellet som var i rätt risigt skick.

Till våren skall vi komma ihåg att ta med en stor industridamsugare så vi kan städa kapellet effektivt och sedan installera nya högtalarna.

Vildmarkskameran vittjades och den innehöll inga fotografier. Antingen passerar inga djur eller så var något fel med kameran. Exempelvis tomma batterier.

Kanoterna är snart uppdrgna

Att tänka på när motorsågarna är igång

Nästa gång motorsågarna är igång och man planerar att såga tall nära en traktor, som vi östra dasset, kanske vi skall komma på att man faktiskt kan kapa tallen i fem meters bitar och använda till lägerbålsringsstock. Tillexempel till sammarbetsgläntans eller Lilgårdens lägerbålsplats.

Övrigt

  • Bromsvajer till  Mobila sektionen
  • Industridamsugare
  • Verktyg för högtalarinstallation.

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.