60 Degrees North – intro

Det är inte alla scouter som kan åka på 2011 års Jamboree i Sverige. Jamboreen är bara för scouter 14 till 18 år och funktionärer. Jamboreen kostar också mycket pengar att deltaga på, så vad skall alla dom som inte åker på Jamboreen göra ett år då scouting i Sverige är riktigt internationell?

Beach volleyboll för alla
Beach volleyboll för alla

Vi på Vässarö har tänkt igenom saken och erbjuder därför ett par speciella dagar på ön 1:a till 14:e augusti. Denna tid kallar vi 60 Degrees North [ länk till officiell info] och vi kommer att ha gjort om sättet Vässarö fungerar på lite grann:

  • för att bättre passa internationella gäster som vi tror kan dyka upp
  • för att ge kårer extra stöd med extrainsatta mini-scout program under dessa dagar
  • för att scouter som inte kan åka på jamboreen skall få chansen till lite internationell festivalkänsla.

60 Degrees North är inget läger som ett distriktsläger utan mer en lägerperiod som mini-scout. Det vi kommer att göra annorlunda är bland annat att vi kommer att ha mer gemensamhets-aktiviteter, en hel del lånade från Boomerang, såsom kanot-bio, ute-discon, hangman (hoppas vi). Vi kommer även att ha bokat kvällar för lägerbål, turneringar, marknadsdag(ar) och olympiad. Är det tänkt. Vi kommer nog inte att hålla i något lägerbål, men vi vet att er planering blir enklare om vi redan på förhand bestämt en dag då man om man vill tillsammans med andra kårer och gäster på ön kan arrangera lägerbål.

Skogs-Röjv vid bastun
Skogs-Röjv vid bastun

Mer info följer. Observera att vi är i början av den detaljerade programplaneringen, så vissa saker kan ändras.

Välkomna till 60 Degrees North.

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.