Goose Network våren 2014

I vår, närmare bestämt i påsk 2014, så kommer Vässarö att vara värd för nånting som kallas Goose Network Camp Staff Seminar. Jag tänkte berätta mer om Camp Staff Seminar lite senare och ägna det här inlägget
till att kort berätta om vad Goose Network är och vad det har med Vässarö att göra.

gooselogo jpg

Goose Network är ett av väldigt många nätverk i scouterna, men just Goose Network handlar bara om scoutcenter. Goose Network grundades för många år sedan på en konferens för scoutlägeranläggningar. Den konferensen är återkommande vart annat år och den är känd som European Guide and Scout Center Managers Conference. Vässarö har varit med från starten av Goose Network, så det är ett viktigt nätverk för oss. Själva nätverket är väldigt aktivt och får en hel del gjort trots eller kanske tack vare att formell organisation saknas. Goose Network består idag av 20 center i Europa varav ca 16 är aktiva, andra kända center i nätverket är Pax Lodge, Griebal, Our Chalet och KISC.

Till aktiviteter som Goose Network genomför årligen har vi International Centers Day, Camp Staff Seminar och Staff Exchange. Förra året så skrev jag lite här om mina upplevelser från Camp Staff Seminar i Neihaischen, Luxembourg.

Utöver aktiviteterna så handlar mycket av nätverket om att vi hjälper varandra att utveckla våra scout center i informell anda, med andra ord, man tar och ger på det mer personliga planet, lär känna folk,
lägger fram sina problem (kräver ibland en del mod) och lyssnar efter förslag och ideér från andra. Ibland tittar man på hur andra har gjort och plankar rakt av. Ibland handlar det om att få tillgång
till relevant information som kanske inte kommer fram via officiella kanaler eller att förstå innebörden i vad som händer inom WOSM och WAGGGS.

Vill du veta mer om Goose Network är du välkomen över till vår blogg på goosenetwork.wordpress.com det går också bra att prata med Program-Martin som för tillfället råkar vara koordinator för nätverket. På program finns även en program-punkt som heter Goose Game och som handlar om scoutcentren i nätverket.

To be continued

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.