CMC 2017 – Úlfljótsvatn

Vartannat år samlas vi som “leder” scout center i Europa på en konferens känd som CMC, Centre Managers Conference. Ibland säger vi ECMC för att understryka Europa.

Vi har den här konferensen för att vi tror att det är ett av många sätt att utveckla våra scout center. Jag tror själv att alldeles för få ungdomar får prova på scouting med bra ledare och lägerliv. Ett bra skött scoutcenter gör att fler får vara med om detta därför att ett bra scoutcenter gör det mycket lättare för ledarna att arrangera läger mm.

CMC 2015 planning team

Seth Godin observerade att alla enkla problem redan är lösta. Det som återstår är de svåra problemen. De som kan ta väldigt lång tid, energi och ledarskap för att lösa. Goose Network, CMC och att överlag utbyta info med andra scoutledare är mitt sätt att leta efter nya lösningar.

Första gången jag var på konferensen var 2011 i Jambville, Frankrike. Leta vidare på den här bloggen så hittar ni nog reseberättelsen liksom för övriga CMC. Det hela slutade med vänskaper i Europa och att jag hamnade i planing team för konferensen 2013 (Neihaischen), 2015 (Kapraluv Mlyn) och nu 2017 (Úlfljótsvatn) .

I planning team har jag alltid jobbat med själva konferens programmet eftersom det är kärnan för mig. Det är bra att ha gjort ett par konferenser i planning team också för man får lite rutin och lär sig vad som fungerar och vad som inte fungerar.

En sak jag hoppas åstadkomma är att vi blir lite bättre på att hålla kontakten mellan CMC och att vi blir lite bättre på att klura ut hur konferensen kan ha impact på hemmaplan. En sak som till exempel återkommer i utvärderingarna är att deltagarna känner sig jätteinspirerad och motiverade när de åker hem från CMC, men sedan avtar det rätt fort.

Om vi kunde komma på ett sätt att hålla liv i motivationen mellan CMC.

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.