Tusen välkommen, ett adjö

På den lilla provisoriska gångvägen utanför Grand blev jag stoppad.

Damen som jag mötte undrade vem som eventuellt skulle begravas i Skeppsholmskyrkan. Hon hade noterat den ovanligt stora strid av människor som var på väg åt det hållet.

Jag berättade och hon svarade med att ta mig mjukt i armen och beklaga sorgen.

Det finns så många berättelser om Knochen, men när man står inför denna avskedscermoni så tänkte jag tillbaka på hur de första åren som funktionär var på ön.

I Ellean när man kom ner tillbåten så blev man oftast välkomnad av just Knochen med hans enkla varma handslag och vänliga röst. Det kändes precis som ett varmt välkommen hem, redan innan man kommit till ön.

Visst sa vi hej då innan man åkte hem, ett slags hej då som snarare var ett på återseende, jag hoppas vi snart ses igen. Ett välkommen när man kom till ön och ett välkommen tillbaka när man åkte hem.

Så gjorde vi ett sista, enda, riktiga adjö där i den gamla kyrkan, och inte ens då kändes det som ett farväl fastän den stora saknaden var där.

Knochen, du är alltid varmt välkommen tillbaka.

Knochen hoppar in som FS-ledare, tar på sig agentkostymen och genomför sedan rutinmässig tältinspektion av FS-deltagarnas tält för att se till att de följer korrekt agent-reglemente.

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.