Vässarö arbetshelg 11-13 maj

Det är ju väldigt svenskt att prata om vädret, så jag nöjer mig med att konstatera att vädret var rätt fotogent när vi kom till Ellan.

En av de prioriterade sakerna inför helgen var att ta tag i geocachen vilket famljen S tog tag i med stor glädje, liksom sorteringen av alla kvarglömda kläder från föregående år.

Denna helg var det även planering och rekognocering inför distriktslägret 1719, så det blev en hel del samtal om program, mat, musik, scen, tema mm. Sen blev det en hel del scen- och musik- planerande inför Boomerang liksom allmän genomgång av alla förråd som vi inte brukar titta i så ofta.

Till de mer handfasta framgångarna denna helg hörde snickeriarbeten för nya skyltar-i-träden till Vildmarksspåret, städning av Lillgårdsvinden, genomgång av gasolköks-förrådet och test av vattenvippan på sammarbetsgläntan. Slutligen så är potatisåkern planterad och har kalken flugit i luften.

 

Published by

Martin

Founder of this site, scout leader for decades, used to be program manager, PII, Vässarö and this site was started becasue of that. Author of program booking system Hollyrosa. Goose Network Coordinator 2012-2015, Member of planning team for European Guide and Scout Centres Managers Conference 2013, 2015 and 2017.