Om bloggen

Hej

Jag heter Martin Eliasson och den här bloggen kallad Ett År med Spejarna skrivs av mig. Jag har varit scout sedan barnsben, varit ordförande i Årsta Scoutkår (och vice ordförande), jag har varit resident programledare på II:an på Vässarö och koordinator för Goose Network. Jag har varit ordinarie ledare i äventyrs-scout-avdelningen Spejarna, Årsta Scoutkår och det var då bloggen startades, numera gästspelar jag på Spejarna till och från, mestadels på hajk. Du kanske har sett mig med min fyrkantiga Volvo och blå släpvagn. Numera är bilen såld och jag har flyttat utomlands men ibland kan det hända att jag dyker upp.

Den här bloggen startades för att vara lite som alla de där informella samtalen som man har scoutledare emellan när man träffas på olika arrangemang. Det är alldeles för lite av de där samtalen, för det är dom samtalen som för oss framåt.

Den är bloggen var tänkt att skrivas under ett års tid, men det har gått så bra, jag har lärt mig så mycket och det finns så mycket kvar att säga, så jag fortsätter skriva, dock inte så ofta nuförtiden.

Numera har bloggen blivit till en ebook: One Year with Spejarna. 1st ed.

Jag har även siten Reaches of Civilization men den är mer långsiktig och internationell. Den kan dock vara intressant att besöka för där finns alla mina scoutbilder och så startade jag en en blog för oss programmare på II:an.

Om mig

Förutom att vara ledare is Årsta så har jag jobbat idellt på Vässarö om somrarna som programledare för Vässarö som är ett internationellt scoutcenter i Stockholms norra skärgård som drivs av Stockholms scoutdistrikt.

Till vardags jobbar jag med systemutveckling Jag brukar säga att jag är en solutions architect inom mjukvara. Jag löser problem genom att ta fram bra arkitektur. Jag jobbar ibland med medicinsk teknik och nätverk / IP och rätt mycket Linux systemprogrammering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dom som lyckas solo får skåla med sig själva